Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλη η Ελλάδα αλλά και πόλη η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να πάρει τα μέτρα της για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Η  εταιρία Αποφράξεις Βύρωνα έχοντας την εμπειρία 30 και πλέον χρόνων στο χώρο των απολυμάνσεων δημόσιων κτιρίων, επαγγελματικών και οικιακών χώρων, βρίσκετε δίπλα σας για να σας εξυπηρετήσει άμεσα. Με μια κλήση σας στο τηλεφωνικό κέντρο άμεσα ένας έμπειρος τεχνικός θα βρεθεί κοντά σας για να απολυμάνει το χώρο σας και να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εποχιακής γρίπης αλλά και του Κορωνοϊού.

Ο Κορωνοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο για τις Αποφράξεις Βύρωνα. Έχοντας αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν την οικογένεια του Κορωνοϊού βρίσκετε δίπλα σας για να απαντήσει στις κρίσιμες ερωτήσεις των ημερών.  Ας τις δούμε όμως με τη σειρά ώστε να κατανοήσουμε τι είναι ο Κορωνοϊός αλλά και με ποιο τρόπο θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προστατευτούμε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τι είναι ο Κορωνοϊός;

Ο νέος Kορωνοϊός είναι ένας νέος ιός που δεν έχει εντοπιστεί στα προηγούμενα χρόνια. Ο ιός που προκαλεί τη νόσο του Κορωνοϊού 2019(COVID-19), όπως ονομάστηκε, δεν είναι ο ίδιος με τους Κορωνοϊούς που κυκλοφορούν συνήθως μεταξύ των ανθρώπων και προκαλούν ήπια αδιαθεσία, όπως το κοινό κρυολόγημα. Η διάγνωση των ασθενών με COVID-19 θα αξιολογούνται και θα φροντίζονται διαφορετικά από τους ασθενείς με κοινή διάγνωση Κορωνοϊού.

na-kano-apolymansi-logo-tou-koronoiou

Γιατί ονομάστηκε έτσι ο ιός;

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2020, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε την επίσημη ονομασία για την ασθένεια που προκαλεί το νέο ξέσπασμα Κορωνοϊού του 2019, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Wuhan της Κίνας. Το νέο όνομα αυτής της νόσου είναι η νόσος του Κορώνοϊού 2019, συντομογραφία COVID-19. Στο COVID-19, το ‘CO’ σημαίνει ‘corona’, ‘VI’ για ‘virus’ και ‘D’ για ασθένεια. Παλαιότερα, αυτή η ασθένεια αναφερόταν ως “2019 νέος Κορώνοϊός” ή “2019-nCoV”.

Υπάρχουν πολλοί τύποι  ανθρώπινων Κορώνοϊών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συχνά προκαλούν ήπιες ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Το COVID-19 είναι μια νέα ασθένεια, που προκαλείται από ένα νέο Κορώνοϊό που δεν έχει παρατηρηθεί προηγουμένως στον άνθρωπο. Το όνομα αυτής της νόσου επιλέχθηκε από τη Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας σύμφωνα με την εξωτερική εικόνα των νέων ανθρώπινων μολυσματικών ασθενειών.

Από ποια οικογένεια προέρχεται ο Κορωνοϊός;

Οι Κορωνοϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών. Μερικοί Κορωνοϊοί προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους ενώ άλλοι προκαλούν ασθένειες σε ορισμένα είδη ζώων, όπως βοοειδή, καμήλες και νυχτερίδες. Σπάνια, οι ζωικοί Κορωνοϊοί μπορούν να εξαπλωθούν στους ανθρώπους. Το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) και το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) είναι δύο άλλα παραδείγματα Κορωνοϊών που προέρχονται από ζώα και στη συνέχεια εξαπλώνονται στους ανθρώπους. Φυσικά υπάρχουν συνεχείς έρευνες παγκοσμίως  για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τον ιό ώστε να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Πως εξαπλώνετε ο Κορωνοϊός;

Αυτός ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei της Κίνας. Οι πρώτες λοιμώξεις συνδέονταν με μια αγορά ζωντανών ζώων, αλλά ο ιός εξαπλώνεται τώρα από άτομο σε άτομο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εξάπλωση μεταξύ ατόμων μπορεί να συμβεί σε συνεχή καθημερινή βάση.

Μερικοί ιοί είναι εξαιρετικά μεταδοτικοί, όπως η ιλαρά, ενώ άλλοι ιοί είναι λιγότερο μεταδοτικοί. Ο ιός που προκαλεί το COVID-19 φαίνεται να εξαπλώνεται εύκολα σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Η εξάπλωση του βέβαια σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και σύντομα θα εξαπλωθεί και σε εκείνους που δεν είναι σίγουροι για το πώς ή πού έχουν μολυνθεί.

na-kano-apolymansi-logo-tou-koronoiou

Μπορεί κάποιος που νοσεί από το Κορωνοϊός να μεταδώσει την ασθένεια;

Ο ιός που προκαλεί το Κορωνοϊό COVID-19 εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο . Κάποιος που είναι άρρωστος με το Κορωνοϊό COVID-19 μπορεί να μετάδοση την ασθένεια σε άλλους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστά οι ασθενείς αυτοί να απομονώνονται είτε στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι (ανάλογα με το πόσο άρρωστοι είναι) μέχρι να είναι καλύτερα και να μην αποτελούν πλέον εστία μετάδοσης του ιού.

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που ένας ασθενείς μεταδίδει τον Κορωνοϊό;

Το χρονικό διάστημα που κάποιος είναι άρρωστος μπορεί να ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η απόφαση για το πότε μπορεί κάποιος να βγει από την απομόνωση είναι κατά περίπτωση με τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών και των εμπειρογνώμων για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων. Φυσικά η απόφαση θα παρθεί μετά από εξέταση της σοβαρότητας της νόσου, των συμπτωμάτων και των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων για τον εν λόγω ασθενή.

Η τρέχουσα οδηγία από τον Παγκόσμιας Οργανισμό Υγείας περιλαμβάνει όλες τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Ο ασθενής είναι ελεύθερος από πυρετό χωρίς τη χρήση φαρμάκων που μειώνουν τον πυρετό.
  • Ο ασθενής δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του βήχα.
  • Ο ασθενής έχει αρνητικά αποτελέσματα σε τουλάχιστον δύο διαδοχικά αναπνευστικά δείγματα που συλλέγονται σε απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών.

Αν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες θα σταματήσει η μετάδοση του Κορωνοϊού;

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο καιρός και η θερμοκρασία επηρεάζουν την εξάπλωση του Κορωνοϊού COVID-19. Μερικοί άλλοι ιοί, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, εξαπλώνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να αρρωστήσετε με αυτούς τους ιούς κατά τους άλλους μήνες. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι γνωστό αν η εξάπλωση του Κορωνοϊού COVID-19 θα μειωθεί όταν ο καιρός γίνει θερμότερος.

na-kano-apolymansi-logo-tou-koronoiou

Να κάνω απολύμανση λόγω του Κορωνοϊού;

Το βασικό ερώτημα της εποχής μας είναι αν η απολύμανση των χώρων μας μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του Κορωνοϊού. Η κυβέρνηση μας της τελευταία εβδομάδα ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προχώρησε σε απολυμάνσεις σχολικών κτιρίων και ΚΑΠΗ. Δεν πρότεινε το ίδιο και για τους οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους αλλά είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι είναι μια κίνηση που οφείλουμε να κάνουμε.

Δεν είναι γνωστό το χρονικό διάστημα που μπορεί ο Κορωνοϊός να επιβιώσει πάνω σε επιφάνειες, οπότε η προληπτική απολύμανση θα σας εξασφαλίσει ότι ο χώρος όπου ζείτε ή εργάζεστε δεν περιέχει εστίες μόλυνσης ή μετάδοσης του ιού. Μετά λοιπόν από τον κύκλο την απολύμανσης και ακολουθώντας τους κανόνες προσωπικής υγιεινής μπορείτε να είστε ασφαλείς. Επικοινωνήστε λοιπόν με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας Αποφράξεις Βύρωνα και άμεσα ένα από τα εξειδικευμένα και άρτια εκπαιδευμένα συνεργεία μας θα βρίσκετε στο χώρο σας. Διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και είμαστε στη διάθεση σας, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε υπεύθυνα και οικονομικά 24ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.

Δείτε περισσότερα για απολυμάνσεις και αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button