Βουλωμένος Νεροχύτης; Απόφραξη με φυσικά υλικά!

Βουλωμένος Νεροχύτης; Η απόφραξη του βουλωμένου  νεροχύτη πρέπει να γίνεται τακτικά για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να τον ξεβουλώσουμε πριν η κατάσταση φτάσει σε σημείο που απαιτεί τεχνικό, όπως η άσχημη οσμή που αναβλύζει από το σιφόνι ή η αργά αποστράγγιση του νερού.

Θα ήταν συνετό να μην χρησιμοποιείτε χημικά για τον καθαρισμό του νεροχύτη, αλλά φυσικά προϊόντα που υπάρχουν ήδη στο νοικοκυριό σας. Έτσι φροντίζετε όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την υγεία σας από τυχόν αναθυμιάσεις που προκαλούν διάφορα χημικά.

Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες για την απόφραξη του Βουλωμένος Νεροχύτης, μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα και ανέξοδα από το βούλωμα.

  1. Χρησιμοποιείστε νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Βράστε περίπου 2 L νερό και διαλύστε μέσα σε αυτό 2 κουτάλια σούπας απορρυπαντικό πιάτων. Αδειάστε το μείγμα σιγά – σιγά στο σιφόνι. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές.
  2. Δοκιμάστε μία συρμάτινη κρεμάστρα. Με την πλευρά της κρεμάστρας που είναι σαν άγκιστρο, μπορείτε να τραβήξετε τρίχες ή άλλα αντικείμενα που έχουν κολλήσει στον σωλήνα αποχέτευσης. Αφού βγάλετε από τον σωλήνα το αντικείμενο του κακού, ρίξτε άφθονο ζεστό νερό στο σιφόνι.
  3. Με ξύδι και μαγειρική σόδα. Αδειάστε ½ κούπα σόδα στο σιφόνι και 1 κούπα λευκό ξύδι. Αφήστε να δράσει περίπου 1 ώρα και έπειτα ρίξτε άφθονο βρασμένο νερό μέχρι να ρέει γρήγορα στον σωλήνα.
  4. Φτιάξτε ένα μείγμα από αλάτι και μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιείστε ½ κούπα από το κάθε υλικό και αδειάστε το στο σιφόνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει τουλάχιστον ½ ώρα έως και ολόκληρο το βράδυ και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  5. Χρησιμοποιείστε βεντούζα απόφραξης. Τοποθετείτε την βεντούζα κάθετα και πάνω στο σιφόνι. Θα χρειαστεί να δώστε λίγη ένταση στην κίνηση της βεντούζας πάνω – κάτω, ώστε να διοχετευτεί αέρας στον σωλήνα αποχέτευσης και η πίεση που θα δημιουργηθεί να απομακρύνει τα αντικείμενα που προκαλούν το πρόβλημα.

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button